Horní Bezděkov

24.06.2014 12:00

Horní Bezděkov

Další závod ze série závodů Nativia Chalenge se konal v Horním Bezděkově. Terénu počasí sice moc nepřálo a pejsci i psovodi si tak užili bahenní lázně. Ale zase bylo chladno a nemohlo tak dojít k přehřátí psů a ti mohli podat pěkné výkony.

Početná skupinka závodníků z Plzně vyrazila do místa konání akce již v sobotu. Neodradil nás ani vydatný déšť, do kterého jsme vjeli už na dálnici a který neměl tendenci ustávat, ale spíš zesilovat. Táhla nás ale vidina toho, jak s kamarády posedíme, popovídáme, probereme závodní taktiku J a oslavíme Barči narozeniny.

Do Bezděkova jsme dojeli až kolem osmé večer. Chvíli jsme váhali, zda vjet na rozbahněnou cestu a dojet na pořadatelem vyznačené místo ke stanování. Nakonec padlo rozhodnutí, že to zkusíme. S pomocí pár lidí, jsme cestu nakonec projeli a raději prozatím moc nepřemýšleli, jak vyjedeme zítra ven J.

Večer se celá naše parta nejprve ohřála v Romči obytňáku. Pak jsme se postarali o naše psí parťáky a nakonec jsme vyrazili posedět, zahrát a zazpívat do hospody. Večer byl moc fajn, Lukáš hrál na kytaru a my se pokoušeli o zpěv J.

Druhý den ráno nás uvítal opět déšť a cesta se tedy už úplně proměnila v bahno a vodu. Pršelo a pršelo a pršelo…Nejhorší ale bylo, že Lukášovo Cassie nebylo dobře. Ráno ještě byla jen trochu unavená, později už nechtěla ani chodit. Takže jsme řešili jak vyjet z louky a jak je oba dopravit k veterináři. Naštěstí se našel nějaký dobrák, který je vzal oba na veterinu a Cass se dostalo ošetření. Z louky se totiž podařilo vyjet jen Romče se čtyřkolou a po dlouhém váhání i Janče s Fokusem. Naše dodávka zůstala na louce a čekala na odtah.

Pak jsme se prezentovali a po dvou hodinách odpočinku už jsme se začali chystat na start. Počasí se umoudřilo a po dobu závodu přestalo pršet. Trať byla hezky značená, byla zajímavá a vzhledem k chladnému počasí se běželo dobře. Všichni podali výkony dle svých možností a možností svých pejsků.

Na závěr jsme, opět za vydatného deště, zabalili stany a po příjezdu traktoru se vydali na cestu zpět.

Celkově to byl i přes nepřízeň počasí hezký víkend s fajn partou lidí!