Jihočeský canicross 12. 4. 2014

29.04.2014 08:22

V sobotu 12. 4. 2014 jsme se zúčastnili závodu v canicrossu (Jihočeský canicross). Na závody vyrazila poměrně početná skupina z Plzně (5 závodníků – Já a Annie, Lukáš a Cassie, Pavel a Frodík, Verča a Frenkie a Barča a Bred).

      

Na závodech byla pohodová atmosféra, kterou doplňovali skvělí diváci, výborná organizace a pěkné počasí. Časy byly měřeny profesionálně pomocí čipů. Startovalo se intervalově, po pěti sekundách, takže byl zajištěn bezpečný průběh startu.

Po příjezdu nás čekala prezentace, venčení spojené s koupáním psů v pískovně. Také jsme nepodcenili naši přípravu a dali si společné rozběhání a rozcvičku. A pak už byl čas vyrazit na start.

Startovalo se po jednom v intervalu 5 s. Annie už po zahlédnutí startu a pochopila, co se bude dít (tedy, že za chvíli začne její oblíbený běh) a začala vyvádět. Museli jsme tedy na chvíli opustit prostory startu, protože to vypadalo, že ze sebe vydá většinu energie, ještě než vystartuje. Start po jednom nám nedělal problém, Annie už před startem věděla, že se běží, takže okamžitě vypálila vpřed a první km jsme odběhli cca za 3 minuty. Celý běh jsem měla ze své psí parťačky velkou radost, protože předbíhala profesionálně (bez kolize, i když byla dvakrát atakována psem, kterého jsme předbíhali), reagovala na povely pro zatáčení a v podstatě celou dobu byla v tahu. Začala jí docházet energie až 500 m před cílem, ale po mém povzbuzení opět zabrala a do cíle vletěla zase v plné rychlosti. S Annie jsme skončili na třetím místě (11 startujících) v kategorii psů nad 25 kg (Annie má asi 26 kg, takže patří v kategorii mezi nejlehčí psy) a zaběhli jsme čas 18:02 (trať měla délku 4,7 km).

Za celý náš výkon vděčíme hlavně kvalitní přípravě na společných trénincích v Plzni, kde jsme v poslední době hodně trénovali jak předbíhání, tak starty. A zároveň tréninkovému plánu, který pro mě individuálně připravuje Honza Bielik a díky němuž začínám pomalu stíhat šílenému tempu, kterým Annie běhá.

Největšího úspěchu z našeho plzeňského teamu dosáhl Lukáš s Cassie, kteří v kategorii psů do 25 kg skončili první (17:05) a to i přesto, že pro Cassie to byl první start (takže byla za začátku trochu překvapená) a Lukáš běžel se zánětem průdušek.

Ani další naši plzeňští závodníci se rozhodně neztratili. Barča s Bredem skončili čtvrtí (kategorie psy nad 25 kg), Pavel s Frodíkem také čtvrtí (psy do 25 kg) a Verča s Frenkiem šestí (psy do 25 kg).

Odjížděli jsme s dobrým pocitem, že jsme si závod pěkně užili.

Díky patří organizátorům za pěkný závod, skvělou organizaci a hezkou atmosféru.

   

Výsledky: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Daau-mLCVpzUHaxnZ1gRGXE1nPFLxAZM7RWJHUXtwvY/pubhtml#